Archivos mensuales: abril 2015

GROBER, LA FÀBRICA DE GIRONA

Fa + d’1 any que la ballem amb el tema de la Grober… i avui diumenge 26 d’abril de 2015, el cronista oficial de la ciutat de Girona ens escriu unes ratlles de marcat to cronista… hi trobem a faltar unes pinzellades del problema social que deixa aquesta Grober altratemps model de fàbrica i ara ens agonitzant que espera una posible revifalla.

Anem a l’article:

http://www.diaridegirona.cat/opinio/2015/04/26/grober-fabrica-girona/721071.HTML

Vet ací una imatge de la visita, a la ciutat de Girona, del president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià a Girona. Pas de la comitiva pel pont de Pedra. Entre la multitud Francesc Macià acompanat per l’alcalde Miquel Santaló i altres autoritats. 19/12/1931. Fotografia de Gaspar Sagarra Torrents. Ajuntament de Girona.

Ampliar

La fàbrica Grober estava situada al fons de la foto.

pont_pedra_franco_1

És ben bé que el pobre pont de pedra ha estat un convidat de pedra a diversos esdeveniments de la història a la ciutat de Girona.

I pels que han viscut la historia de la Grober, especialmente en els darrers 50 anys… una imatge de l’espai ocipat per la fàbrica i en la instantània ocupat pels cotxes que formen el desmesurat parc automobilístic de la ciutat de Girona.

Ens acomiadarem amb una imatge d’un ciutadà… podría ser «el pensador» però no és del genial escultor Rodin… és un ciutadà de Girona que pensa el futur de la Grober…

Salut! i paciencia…

Llorenç i equip