CARTA OBERTA DELS TREBALLADORS GROBER

Avui el Diari de Girona, publica a la plana 26, secció d’Economia sota el títol: «Tirar la pedra i amagar la mà» una carta signada pel col·lectiu de treballadors davant l’escrit de l’administrador LLC de fa pocs dies,

 photo Logo-Diari-de-Girona.png

http://www.diaridegirona.cat/economia/2015/02/21/llancar-pedra-amagar-ma/711151.HTML

L’escrit diu:

´Llançar la pedra i amagar la mà´

Pel seu interès reproduïm una carta firmada per 87 extreballadors de la Grober de Bescanó, arran de les últimes afirmacions de l’adminitrador de la companyia, acusant «certes persones» de provocar la fallida de la tèxtil

21.02.2015 | 00:00

Extreballadors de la Grober davant el Palau de Justícia de GIrona.

Extreballadors de la Grober davant el Palau de Justícia de GIrona. marc martí
 
«Després d’haver llegit la informació apareguda als mitjans de comunicació de la carta enviada per l’administrador de S.A. Grober als diputats del Parlament de Catalunya com a resposta a la que va rebre de «ses senyories» com a conseqüència de la reunió mantinguda amb els treballadors de l’empresa, creiem convenient fer les segu?ents puntualitzacions, per evitar que es doni una visió modificada a l’opinió pública.

En primer lloc creiem que no és bo llançar la pedra i amagar la mà, si es creu que l’explantilla de Grober ha estat dirigida per «certes persones», seria interessant saber a qui es refereix, ja que des de el primer moment el conjunt dels treballadors han estat totalment d’acord en les mesures que s’han anat prenent en aquest conflicte que la mala gestió de l’administració de l’empresa ha abocat a la situació de liquidació d’aquesta.
No creiem que sigui molt idoni dir que part de l’explantilla no acceptés un acord de flexibilitat laboral, ja que això implicava una rebaixa molt gran de sou, i sobretot sense assegurar sense cap garantia que aquesta rebaixa feia possible la viabilitat de Grober, ja que no entenem com es pot dir que era un pla acceptat pels creditors, quan gran part d’aquests no hi estaven d’acord i sobretot els proveïdors de matèries primeres no lliuraven productes i, per tant, no es podia fabricar cap tipus d’article i no es podien satisfer les comandes que, en aquest cas, sí que existien.

Ja és prou significatiu quan ?l’any 2012 es va realitzar un increment de l’IRPF que va produir una rebaixa del sou net a percebre per la majoria, mentre que els familiars, dirigents de la societat, es van pujar el sou, per equilibrar-lo.

Parlar «d’assetjament» que rep l’administrador i la seva família, opinem que es molt frívol, quan per la seva part es van cometre una sèrie d’irregularitats que podem enumerar i que han afectant molt negativament el conjunt dels extreballadors de S.A. Grober, com per exemple que no s’han enviat els documents de cotització del període de 17/07/2014 a 2/09/2014, i que va provocar que el salari diari reconegut pel SEPE fos inferior al que ens correspondria. Saber on són els diners de la Seguretat Social, de les persones que estaven de baixa en els últims mesos de funcionament. Així com les cinc mensualitats que es deuen i que han provocat autèntics problemes a moltes famílies, mentre que els familiars de l’administrador han rebut la totalitat dels seus honoraris i les documentacions correctes per accedir a l’atur.

Que es per a vostè assetjament?, estar de guàrdia les vint-i-quatre hores del dia, a la porta de la fàbrica, aguantant les inclemències del temps, per evitar el pillatge o el desballestament de la fàbrica?, o li molesta que es coneguin totes les vegades que vostès entren i surten del recinte a fer ves a saber què.

Per altra banda entenem que no rebin gaire afecte d’una població com Bescanó tan lligada a Grober, la qual la família Carbonell ha malmès els últims temps.

Estem d’acord en el fet que la conjuntura actual no ajuda gens el bon desenvolupament de les empreses, sobretot les tèxtils, però Grober, que va néixer el 1890, que ha suportat dues guerres mundials, una guerra civil, i força èpoques de crisi, no ha pogut fer front a la mala gestió de l’administració de la societat.

Quant al projectes vitals, no sols són d’una persona, sinó d’un equip humà il·lusionat, i no cal fer tanta demagògia, i quedar políticament correcte, parlant d’indústria, territori i país, sinó ser un bon empresari i no haver d’anar a declarar al mes de març als jutjats per fer front a una querella interposada per la totalitat dels treballadors i acceptada a tràmit, per irregularitats fiscals comeses en la seva gestió al front de l’empresa.

Finalment, estem d’acord en què els senyors i senyores diputades tenen tot el dret d’escoltar-lo com van fer amablement amb nosaltres, i lògicament estem a l’espera de la liquidació de la companyia per poder cobrar els deutes que vostès tenen amb nosaltres i que la sentència judicial els obliga a satisfer.»

No cal cal comentari queda tot molt ben dit i explicat.

Esperem que qui hagi de reflexionar ho faci i ajudi a trobar una solució final com + aviat millor.

Si algún blocaire vol la imatge que ha publicat el diari en un format`+ agradable:

Ens acomiadarem amb una cançó de l’amic Raimon, «nosaltres no som d’eixe món»

El treballadors han de defensar els seus drets aprofitant tots els recursos!

Salut i a reconnectar!

Llorenç

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *