ASSETJAMENT GROBER

El

En el suplement d’ECONOMIA d’aquest dissabte 28 de febrer hi ha un article de suport als treballadors de la GROBER i que ens ajuda a clarificar termes, en especial «assetjament»

ASSETJAMENT GROBER 28 FEBRER 15

Per si algún blocaire té alguna dificultat en llegar l’article, que sols es trova en el format paper:

ASSETJAMENT, GROBER

Llorenç Carreras

[el diari ha destacat com a comentari resum: No cal que escriguis als diputats, queixant-te d’assetjament, millor quan passis davant un mirall mires què hi veus? Et proposo un nou terme: «examen de consciència»

He llegit amb atenció la notícia de l’ ACN i publicada al vostre diari sobre una carta de l’administrador Grober adreçada a 7 parlamentaris dels diferents grups. És ben bé que hi ha de tot a la vinya del Senyor. Com podeu dir, sr. Carbonell que esteu assetjat ?

Aquest terme ve del s. XIII i qualsevol persona que sàpiga llegir i escriure coneix el seu significat, ben segur que ni en Pompeu Fabre, Josep Miracle i tants d’altres autors de diccionaris havien trobar un significat com en els termes que ens comenteu.

Pels que no són de BKN, unes premises:

•L’administrador Grober és el responsable de no haver pagat els 5 mesos als 87 treballadors, ni la paga extra de Juny, ni la indemnització… o sigui que qui fa assetjament laboral no són pas els treballadors, deu ser l’altra part.•El jutge va establir la quantitat de 3 milions d’€uros i els treballadors encara no han rebut cap €uro… com poden arribar a fi de mes ? com s’anomena aquesta acció ?

•Vigilar per torns, dia i nit, amb sol, amb pluja, amb vent, amb fred, amb glaçades i amb condicions noucentistes, la fàbrica perquè cap desaprensiu s’emporti material o malmeti instal·lacions (com sol passar en edificis abandonats) mentre tu estàs ben instal·lat a la teva llar, amb tota mena de comoditats, no pot pas ser considerat assetjament.

•Fer tota mena d’actuacions mercantils filibusteres per endarrerir el cobrament dels 87 treballadors, que esperen els sous pels dies i mesos treballats mentre alguns familiars, tu ja saps quins, ja han cobrat la quantitat que els pertoca, i en canvi ells han d’esperar «sine die» mentre tu t’ho mires des de la teva butaca… això potser encara no és assetjament?

¿Potser els 87 treballadors o un grup representatiu han aplicat tècniques tipus «escrache» i/o «escarni» i han plantat el seu campament davant la teva porta i des de setembre no has pogut entrar-sortir de la teva llar? Més aviat són els treballadors que s’han quedat sense vacances, sense pagues extres del 2014, sense un grapat de mesades i no tenen la llibertat de fer el que vulguin, han de seguir «treballant» fent guàrdies gratis per protegir la Grober que tu has desamparat.

Conclusió: On està l’assetjament?

No cal que escriguis als diputats, queixant-te d’assetjament, millor quan passis davant un mirall mires què hi veus? Et proposo un nou terme: «examen de consciència». Salut!

També destaca el fragment: «Els treballadors han de seguir «treballant» fent guàrdies gratis per protegir la Grober que tu has desamparat.

Imagino que no cal comentar res… amb l’escrit de l’altra dia i l’article d’avui ja tenim clar que l’ex administrador Grober es va «passar 3 carrers»… «la sap llarga» que diuen els lletraferits.

Ens acomiadarem amb una coneguda cançó del gran Bob Dylan, però en una versió del català Gerard Quintana,

Pels «puristes» la vesió del mestre Bob Dylan, «Blowin in the Wind»:

Salut i a reconectar

Llorenç

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *