CLIP ELECTORAL?

Avui surt publicada una carta meva al Diari de Girona. Recomanable en especial pels interessats en el tema GROBER:

Notícia o clip electoral?
LLORENÇ CARRERAS i SUREDA. bescanó.

Rellegeixo, mentre retallo articles del diari, i trobo una notícia publica­da el 2 de maig: La Generalitat busca un industrial que refloti l´antiga tèxtil Grober de Bescanó. Inicialment aparenta una notícia… però llegint el text ja t´adones que ha comen­çat el període electoral.

Deia la dita tradicional que la dona del Cèsar, a més de ser honrada, havia de fer tot el possible per semblar-ho. En aquest ordre. Perquè si haguessin volgut dir una altra cosa haurien escrit, per exemple, que la dona del rei, si a més de semblar honrada, vol ser-ho, allà ella. Avui dia ja no sembla que el més important sigui ser demòcra­ta. Ara es tracta, bàsicament, de sem­blar-ho. D´aparentar-ho.

Curiós que ara se sàpiga la notí­cia, que ja era coneguda i expres­sada per l´alcalde en un parlament «improvisat» en el dinar de treballadors fet el dissabte 11 d´abril al Polivalent. Si és tan important calia haver-la publicat abans i millor haver fet les gestions dies o mesos abans, quan els pobres treballadors van començar a patir les conseqüències d´una continua­da mala gestió industrial, quan se sentien orfes de l´administració local i nacional.

Miro el calendari i veig ombrejat temps de campanya electoral. El que deia el meu pare: «Hi ha burros amb lletra i sense lletra». De totes maneres benvinguda la proposta del conseller, esperem que no caigui en sac foradat. Ara no trobo gens estrany que hi hagi desafecció amb els partits po­lítics convencionals. No acaben d´entendre el paràgraf «la dona del Cèsar…».

A manera de complementari posarem algunes dades grafiques sobre la desafecció cap els polítics…

Segons la resposta dels ciutadans:

[Sin-titulo-1.gif]

Segons el comportament dels electors:

Pels candidats i les seves promeses incomplertes,

O «jugant» com un adolescent mentre altres fan propostes creatives que rebutjarà la majoria PPera…

I no diem res dels diaris que llegeixen els polítics de torn:

La secretària ja s’esforça… però el polític…

Heu vist mai la foto d’un polític llegint un llibre ? De les espanyes no n’he trobat cap, dels USA, sí:

Home el Bush era home d’acció, guerra… no de lectura atenta…

Salut per tots els blocaires!

Llorenç i equip

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *